Rychlé chalupářské roštěnky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-4 stroužky česnek
1-2 lžíce máslo
2 ks cibule
8 plátků hovězí roštěnec
podle potřeby
olej
na obalení
hladká mouka
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky roštěnky na okraji několikrát nařízneme. Zlehka je naklepeme, osolíme a obalíme ve směsi mouky a drceného barevného pepře.

  2. Připravené roštěnky zprudka osmahneme v rozehřátém oleji dozlatova. Přidáme máslo, na klínky nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Společně osmahneme. Po chvíli snížíme teplotu a zvolna dopečeme.

  3. Rychlé chalupářské roštěnky podáváme s celozrnným pečivem nebo zeleninou, hodí se k nim i studené omáčky. Maso lze takto upravit i na grilu a podává se s grilovanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!