Pečená pražma recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce vývar
1 lžíce olivový olej
1/2 kelímku zakysaná smetana
1 špetka drcený kmín
1 špetka sušený tymián
mletý černý pepř
máslo na vymazání
1 lžička dijónská hořčice
500 g mražená pražma modravá

Postup přípravy receptu

  1. Ryby necháme rozmrazit. Potom je očistíme, omyjeme a osušíme. Troubu necháme předehřát na 200 °C

  2. Mezitím si připravíme zálivku. Zakysanou smetanu promícháme s olejem, vývarem, hořčicí, tymiánem a drceným kmínem

  3. Celé ryby i dutinu břišní ochutíme solí a mletým pepřem. Ryby vložíme do pekáčku vymazaného máslem, přelijeme zálivkou a pečeme v horké troubě dorůžova. To trvá přibližně 20 - 25 minut

  4. Upečenou rybu rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou. Pečená pražma nejlépe chutná s vařeným nebo pečeným bramborem a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!