Pečená podzimní zelenina recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks cuketa
1 lžíce libeček
grilovací koření
olivový olej
2 ks červená paprika
1 svazek jarní cibulka
1 lžička mletá sladká paprika
mletý barevný pepř
bylinková sůl
1/2 ks dýně hokaido

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškerou zeleninu. Mladou menší cuketu oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Dýni hokaido (také menší) rozkrojíme, vydlabeme semínka a použijeme jednu půlku, kterou rozkrájíme na plátky. Jarní cibulku (celý svazek) omyjeme, odstraníme kořínky a nakrájíme na kolečka i s natí. Červenou papriku očistíme a nakrájíme na nudličky

  2. Velký plech vymažeme olejem. Střídavě poklademe veškerou zeleninu. Zasypeme bylinkovou solí, mletým pepřem, libečkem a mletou sladkou paprikou. Podle chuti můžeme přidat i trochu grilovacího koření. Znovu trochu poklapeme olejem, ale nepřeháníme to

  3. Troubu rozehřejeme na 180 °C, plech vložíme do trouby a pečeme zhruba 30 minut. Občas zeleninu promícháme, aby byla opečená ze všech stran

  4. Pečenou podzimní zeleninu podáváme teplou. Lze podávat jako hlavní chod a přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!