Rychlá zelňačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kostka masox
1 sklenice kysané zelí (500g)
podle chuti
sůl
kmín
podle potřeby
brambory
cibule
voda
hladká mouka
sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Množství rozdělíme na polovinu. Oloupané brambory nakrájíme na kostky, uvaříme zvlášť v osolené vodě a po scezení je rozšťoucháme společně s částí cibulky osmažené na oleji nebo sádle.

  2. Během vaření brambor dáme vařit osolenou vodu, do které přidáme kysané zelí, kostku masoxu a necháme chvíli vařit. Poté zahustíme světlou jíškou, přidáme kmín a druhou část cibule.

  3. Brambory rozšťouchané s cibulkou podáváme k rychlé zelňačce zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!