Rychlá vinná polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks hřebíček
500 ml jablečný džus
40 g škrobová moučka
250 ml suché bílé víno
1 ks celá skořice
400 g bílé hroznové víno
podle chuti
cukr
citronová šťáva
příloha
toustový chléb

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci zahřejeme jablečný džus, hřebíčky a skořici.

  2. V bílém víně rozmícháme škrobovou moučku. Víno vlijeme do vroucího džusu. Přidáme kuličky vína, podle chuti osladíme a okyselíme citronovou šťávou. Polévku krátce povaříme.

  3. Rychlou vinnou polévku podáváme teplou, nebo dobře vychlazenou se skořicovým toastem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!