Vídeňský zákusek recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

250 g cukr
6 lžic cukr
2 dl olej
4 ks vejce
125 g máslo
2 lžíce rum
300 ml mléko
2 dl mléko
0,5 balíčků prášek do pečiva
0,25 l pomerančový džus
1 l pomerančový džus
1 balíček piškoty
3 lžíce cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
1 ks vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
80 g škrobová moučka
čokoládová poleva
1 ks vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Vmícháme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne dost řídké těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova při 200 °C asi 10 minut

  2. Připravíme si krém. Z džusu, škrobové moučky a cukru uvaříme hustou kaši, a ještě teplou nalijeme na vychladlý plát těsta. Krém necháme vychladnout

  3. Zatím si připravíme druhý krém. Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme pudink. Máslo ušleháme s cukrem a po částech zašleháme vlažný pudink. Natřeme na vychladlý 1. krém

  4. Piškoty namáčíme do džusu smíchaného s rumem a skládáme na moučník. Nakonec pocákáme polevou. Vídeňský zákusek necháme v chladu pořádně ztuhnout. Pak jej nakrájíme a rozdělíme na talířky a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!