Rychlá svíčková z králíka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 ks králík
1 kelímek smetana ke šlehání
2 lžíce olej nebo sádlo
2 sklenky zelenina halali
podle chuti
bobkový list
nové koření
podle potřeby
polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Králíka očistíme a naporcujeme. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme.

  2. V kastrolu osmažíme cibuli na sádle nebo na oleji, pak přidáme halali a opět osmahneme. Přidáme naporcovaného králíka a osmahneme. Pro lepší chuť dodáme bobkový list a nové koření, podlijeme vodou a necháme dusit až do změknutí.

  3. Měkké králičí maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Potom ji zahustíme smetanou smíchanou s polohrubou moukou, vrátíme maso a krátce před podáváním společně prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!