Cibulačka na víně recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
máslo
1 ks badyán
2 kuličky nové koření
150 ml bílé víno
strouhaný parmazán
6 ks středně velká cibule
hladká mouka
6 kuliček černý pepř
1 l silný kuřecí vývar
topinky s česnekem

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky

  2. Na másle orestujeme cibuli do světle žluté barvy, potom přidáme plátky česneku. Asi po jedné minutě vše zalijeme bílým vínem a mícháme tak dlouho, dokud se víno zcela neodpaří. Potom přilijeme silný kuřecí vývar, přidáme všechno koření a zvolna vaříme asi 15 minut. Polévku můžeme jemně zahustit kouskem másla, které obalíme v hladké mouce a 1 minutu v polévce povaříme

  3. Cibulačku na víně podáváme se strouhaným parmazánem a chlebovými topinkami, potřenými česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!