Ciambelline s troškou rumu recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

70 g cukr
1 špetka sůl
60 g máslo
3 lžíce rum
1 ks žloutek
15 g droždí
cukr krupice
360 g hladká mouka
olej na smažení
150 ml plnotučné mléko
vanilový lusk

Postup přípravy receptu

  1. V trošce vlažného mléka se lžičkou cukru promícháme rozdrobené droždí a necháme vyběhnout kvásek. Do mísy prosejeme mouku a do středu, kde jsme udělali důlek, přidáme kvásek a promícháme

  2. Přidáme žloutek, rozpuštěné máslo a zbytek mléka promíchaného se solí, cukrem a rumem. Těsto vypracujeme do bochníčku a přikryté necháme asi hodinu kynout do zdvojnásobení

  3. Vál lehce pomoučníme moukou a z těsta vyválíme plát silný 1,2 cm. Kulatým menším kroužkem nebo obrácenou sklenkou tvoříme kolečka. Do středu každého kolečka uděláme prstem dírku a párkrát obtáčíme. Kolečka necháme 20 minut kynout

  4. Ciambelline smažíme ponořené v oleji z obou stran do zlatova, poté ukládáme krátce na ubrousek a hned obalujeme v cukru promíchaném s vanilkou

  5. Ciambelline s troškou rumu jsou výborné vlažné i teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!