Rychlá šípková omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g máslo
2 ks hřebíček
3 lžíce šípky
1 dl červené víno
30 g hladká mouka
3 dl masový vývar
podle chuti
cukr
sůl
citronová kůra
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Sušené nebo čerstvé šípky vypereme v teplé vodě a dáme vařit s troškou vody s hřebíčkem a citronovou kůrou.

  2. Rozvařené šípky prolisujeme sítem, přidáme vývar, ochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou a vínem. Potom omáčku zahustíme jíškou z másla a mouky, dohladka povaříme.

  3. Šípková omáčka je výborná ke kančímu masu, ale bude slušet i vepřové pečínce připravené s kořením na zvěřinu. Šípkovou omáčku podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!