Rychlá šípková omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40 g máslo 2 ks hřebíček 3 lžíce šípky 1 dl červené víno 30 g hladká mouka 3 dl masový vývar podle chuti cukr sůl citronová kůra citronová šťáva
 
Postup Rychlá šípková omáčka recept
Postup přípravy receptu
- 
                                      
Sušené nebo čerstvé šípky vypereme v teplé vodě a dáme vařit s troškou vody s hřebíčkem a citronovou kůrou.
 Rozvařené šípky prolisujeme sítem, přidáme vývar, ochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou a vínem. Potom omáčku zahustíme jíškou z másla a mouky, dohladka povaříme.
Šípková omáčka je výborná ke kančímu masu, ale bude slušet i vepřové pečínce připravené s kořením na zvěřinu. Šípkovou omáčku podáváme s knedlíkem.
