Slané koláčky s čočkou a klobásou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
vejce
mléko
1 ks cibule
350 g čočka
1 balíček listové těsto
0,5 sklenek zeleninový vývar
450 g pikantní klobása
1 řapík řapíkatý celer
mletý černý pepř
víno bílé suché

Postup přípravy receptu

  1. Čočku necháme podle potřeby namočenou ve vodě. Vepřovou klobásu nakrájíme na menší slabá kolečka. Oloupanou cibuli s řapíkatým celerem nakrájíme na drobné kousky

  2. Cibuli s celerem osmažíme a přidáme krájenou klobásu. Necháme prosmažit a zalijeme vínem, které necháme odpařit. Přidáme propláchnutou čočku a za podlévání vývarem vaříme do změknutí. Dochutíme solí a pepřem podle chuti

  3. Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny a rozválíme na slabý plát. Z jedné poloviny vykrajujeme větší kolečka o velikosti, která nám vyhovuje. Z další poloviny vykrajujeme kolečka menší, která ukládáme na větší kolečka. Listová kolečka potřeme vejcem rozmíchaným se lžící mléka a pečeme dozlatova

  4. Každý slaný koláček plníme uvařenou čočkou s klobásou

  5. Slané koláčky s čočkou a klobásou podáváme teplé nebo vlažné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!