Rychlá sekaná s hráškem a smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kelímek zakysaná smetana
1 plechovka sterilovaný hrášek
1 kg mleté míchané maso
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
kmín
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme majoránku a prolisujeme česnek - případně přisypeme sušený. Prohněteme společně se žloutkem a kelímkem zakysané smetany. Nakonec lehce vmísíme plechovku tvrdšího, omytého hrášku.

  2. Hmotu vložíme do pekáčku. Sekanou poklademe tenkými plátky másla a pečeme zakryté v troubě asi 2 hodiny. V závěru pečení sekanou odkryjeme, přelijeme vypečenou šťávou a prudce dopečeme, aby kůrka byla hnědá a křupavá.

  3. Rychlou sekanou s hráškem a smetanou podáváme s bramborovou kaší nebo ideálně se šťouchanými brambory se smetanou a cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!