Jablečný štrúdl podle Toma recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

10 ks jablko
1/2 hrstě rozinky
3 lžíce cukr krupice
2 lžíce mletá skořice
1 balení listové těsto
hladká mouka
1 balíček vanikový cukr
tuk na potření

Postup přípravy receptu

  1. Jablka nakrájíme bez slupek na menší plátky a vložíme do větší mísy, přidáme krupicový cukr, vanilkový cukr, mletou skořici a rozinky. Vše promichame

  2. Změklé listové těsto vyválíme na menším množství hladké mouky na plát

  3. Poté vložíme na těsto směs jablek a pečlivě zabalíme. Povrch těsta potřeme máslem nebo tukem na pečení

  4. Jablečný štrúdl podle Toma pečeme na 170 °C asi 30 minut

  5. Po vychladnutí štrúdl nakrájíme na širší proužky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!