Jablečný štrúdl s jogurtem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

250 g máslo
1 kelímek jogurt
9 ks jablko
1 ks vanilkový cukr
300 g hladká mouka
80 g sekané vlašské ořechy
1 ks skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, tuk a jogurt zpracujeme ve vláčné těsto. Těsto necháme 2 hodiny odpočinout v lednici. Zatím si oloupeme jablka, zbavíme jádřinců a nastrouháme

  2. Odpočinuté těsto rozdělíme na dva díly a ty rozválíme na dvě placky. Pláty těsta naplníme strouhanými jablky, posypeme mletou skořicí nebo skořicovým cukrem, ořechy a vanilkovým cukrem. Nakonec je zavineme do štrúdlu. Záviny potřeme žloutkem a dáme péct do předehřáté trouby asi na 20 - 30 minut

  3. Upečený jablečný štrúdl s jogurtem posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!