Rychlá rajčatová omáčka na špagety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžíce olej
1-2 ks cibule
500 g rajče
podle chuti
cukr
2 stroužky česnek
kečup
bazalka
oregano

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme. Rajčata nařízneme, spaříme a oloupeme. Cibuli nasekáme najemno, rajčata nakrájíme.

  2. Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli. Přidáme připravená rajčata a necháme je chvíli dusit. Přidáme sekaný nebo prolisovaný česnek a trochu kečupu a cukru pro chuť. Podle potřeby lehce podlijeme vodou a krátce podusíme. Do rajčatové omáčky vmícháme podle chuti sůl, pepř, bazalku a oregano a krátce povaříme.

  3. Rychlou rajčatovou omáčku podáváme se špagetami a sypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!