Rychlá pudinková buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 ml mléko
1 balíček vanilkový pudink
těsto
0.5 hrnku olej
5 ks vejce
3-5 lžic kakao
0.5 hrnku voda
25 dkg cukr moučka
25 dkg hladká mouka
1 balíček kypřící prášek
krém
1 kostka tvaroh
2 ks zakysaná smetana
na ozdobu
1 lžíce mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka a pudinkového prášku si uvaříme pudink. Plech vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem.

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně do něj za stálého šlehání přikapáváme olej a vodu. Základ těsta šleháme asi 20 minut. Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme. Mouku překládáním vpracujeme do žloutkové pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, který lehce vmícháme do těsta.

  3. Polovinu těsta nalijeme na plech. Druhou polovinu obarvíme kakaem. Obarvené těsto dáme do sáčku a ustřihneme roh. Do druhého sáčku dáme pudink a také ustřihneme roh. Těsto na plechu pocákáme cik cak kakaovým těstem a pudinkem.

  4. Rychlou pudinkovou buchtu pečeme při 170 °C asi 20 minut. Upečenou buchtu necháme vychladnout. Zatím vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou a podle chuti krém osladíme. Studenou buchtu potřeme krémem, posypeme skořicí a nakrájíme. Před podáváním ji můžeme posypat mletou skořicí nebo kakaem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!