Rychlá pudinková buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 ml mléko 1 balíček vanilkový pudink těsto 0.5 hrnku olej 5 ks vejce 3-5 lžic kakao 0.5 hrnku voda 25 dkg cukr moučka 25 dkg hladká mouka 1 balíček kypřící prášek krém 1 kostka tvaroh 2 ks zakysaná smetana na ozdobu 1 lžíce mletá skořice
Postup Rychlá pudinková buchta recept
Postup přípravy receptu
-
Z mléka a pudinkového prášku si uvaříme pudink. Plech vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně do něj za stálého šlehání přikapáváme olej a vodu. Základ těsta šleháme asi 20 minut. Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme. Mouku překládáním vpracujeme do žloutkové pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, který lehce vmícháme do těsta.
Polovinu těsta nalijeme na plech. Druhou polovinu obarvíme kakaem. Obarvené těsto dáme do sáčku a ustřihneme roh. Do druhého sáčku dáme pudink a také ustřihneme roh. Těsto na plechu pocákáme cik cak kakaovým těstem a pudinkem.
Rychlou pudinkovou buchtu pečeme při 170 °C asi 20 minut. Upečenou buchtu necháme vychladnout. Zatím vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou a podle chuti krém osladíme. Studenou buchtu potřeme krémem, posypeme skořicí a nakrájíme. Před podáváním ji můžeme posypat mletou skořicí nebo kakaem.