Rychlá jahodová dřeň recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

jahody
led
smetana ke šlehání
smetana ke šlehání
včelí med

Postup přípravy receptu

  1. Jahody i s korunkou opláchneme, necháme dobře oschnout a teprve pak lístky odstraníme. Vždy jednu jahodu ze skleničky si ponecháme na ozdobu

  2. Pokud je čas, jahody vložíme asi na hodinku do mrazničky předmrazit, pokud ne, přidáme led, který vložíme do mikrotenového sáčku a paličkou na maso ho rozbijeme na tříšť. Skleničky necháme v mrazničce namrazit

  3. Jahody nasypeme do mixeru, přidáme med i smetanu a vše důkladně rozmixujeme. Pokud nemáme předmrazené jahody, přidáme i ledovou tříšť

  4. Rychlou jahodovou dřeň rozdělíme do předmrazených skleniček, ozdobíme čerstvou jahodou i s korunkou a několika hvězdičkami ušlehané smetany

  5. Na skleničku jahod dávám lžíci tekutého medu a lžíci smetany ke šlehání.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!