Rychlá jablková bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 dl olej
2 ks vejce
1 dl mléko
500 g jablko
2 lžičky prášek do pečiva
300 g cukr krupice
500 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
skořicový cukr
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nakyslá šťavnatá jablka oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle

  2. Připravená jablíčka promícháme s moukou, práškem do pečiva a cukrem. Vše nasucho promícháme. Jablka se sypkými přísadami obalí a prostoupí tak celým objemem těsta. Následně přimícháme olej a nakonec vejce rozšlehaná ve vlažném mléce. Těsto znovu rychle promícháme a vlijeme do velké bábovkové formy, kterou jsme pečlivě vymazali a vysypali hrubou moukou

  3. Ve středně vyhřáté troubě pečeme jablkovou bábovku 50 minut

  4. Rychlou jablkovou bábovku po mírném vychladnutí vyklopíme z formy a před podáváním pocukrujeme skořicovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!