Rychlá hrnečková bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
1 lžíce kakao
1 hrnek mléko
1 hrnek cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
0 hrnků rostlinný olej
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Všechny ingredience (kromě kakaa) odměříme, dáme do mísy a řádně promícháme metlou. Poté do těsta přidáme připravený tuhý sníh.

  2. Část těsta dáme stranou a obarvíme kakaem. Polovinu světlého těsta nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy, potom nalijeme kakaové těsto a navrch druhou polovinu světlého těsta. Do těsta si můžeme přidat jakékoliv další ingredience podle chuti - například oříšky, rozinky, margotku apod.

  3. Hrnečkovou bábovku pečeme pozvolna asi 30 - 40 minut v předehřáté troubě.

  4. Rychlou hrnečkovou bábovku po vychladnutí nakrájíme a podáváme k šálku kávy nebo čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!