Rychlá hrachová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 l voda
1 konzerva sterilovaný hrášek
podle chuti
sůl
petrželka
mletý černý pepř
celerové listy
podle potřeby
máslo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Rozmixujeme 1 konzervu sterilovaného hrášku. Přecedíme rozmixovaný hrách přes síto, abychom oddělili slupky. Hrách dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme sůl, mletý černý pepř a nadrobno nakrájené lístky celeru a petrželky. Dáme vařit a vaříme asi 10 minut.

  2. Podle chuti můžeme přidat i polévkovou kostku. Kdo chce, může spolu s hráškem dát vařit i kousek uzeného masa nakrájeného na kostičky.

  3. Na másle uděláme jíšku z trochy hladké mouky a cibule nakrájené nadrobno.

  4. Jíškou zahustíme polévku a případně ještě dochutíme solí.

  5. Rychlou hrachovou polévku podáváme s osmaženými krutóny nebo s vaječným kapáním.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!