Kuřecí plátek v bramboráku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
sůl
1 ks vejce
500 g brambory
1 lžička majoránka
3 - 4 lžíce hladká mouka
olej na smažení
ďábelské koření
4 ks kuřecí řízek
čerstvě mletý pepř
1 dl horké mléko

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme. Promícháme s horkým mlékem, vejcem a ochutíme kořením a prolisovaným česnekem. Zahustíme hladkou moukou. Těsto na bramboráky dáme stranou a připravíme si maso

  2. Kuřecí jen trochu naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme trochou ďábelského koření. Maso zprudka osmahneme, až se zatáhne. Nemusíme úplně doměkka, stačí minutka dvě a maso vyjmeme

  3. Na pánev dáme zhruba lžíci oleje a naběračkou poklademe bramborákové těsto, které mírně rozetřeme. Položíme plátek masa a zakryjeme další dávkou těsta. Kuřecí plátek v bramboráku osmahneme z obou stran. Můžeme dát na chvíli zapéct i do trouby, aby bylo těsto pěkně křupavé

  4. Kuřecí plátek v bramboráku podáváme se zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!