Rychlá babiččina bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
125 g máslo
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr krupice
250 ml salko
1 balíček vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
80 g vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Do připravené nádoby vysypeme mouku, vanilkový cukr, kypřící prášek a cukr. Vše nasucho promícháme. Tuk rozehřejeme. Lépe se smíchá s ostatními přísadami. Vejce, mléko, tuk přidáme do mouky. Vše jen smícháme. Neděláme sníh!

  2. Do těsta přidáme přísady podle chuti. Třeba ořechy, kousky čokolády nebo rozinky. Každý, co rád mlsá. V případě potřeby tužšího těsta přidáme mouku.

  3. Těsto vlijeme do předem připravené vymazané a vysypané formy na bábovku. Rychlou babiččinu bábovku pečeme asi 40 minut při 180 °C. Po dopečení vyklopíme a necháme vychladnout.

  4. Vychladnou babiččinu bábovku můžeme ozdobit polevou nebo jen ocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!