Farářovo tajemství s pečenými brambory a ďábelskou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
2 stroužky česnek
1 dl olej
1 lžička sůl
5 ks brambory
2 ks cibule
1 špetka tymián
1 lžíce sádlo
1 lžička kečup
15 - 20 dkg tvrdý sýr
1 lžička chilli omáčka
1 špetka mletá pálivá paprika
3 ks stehenní řízek
Postup Farářovo tajemství s pečenými brambory a ďábelskou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehenní řízky nebo prsa omyjeme, zlehka naklepeme, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek oloupeme a prolisujeme
Maso vložíme do vymaštěného pekáče a dáme upéct do trouby při 160 °C na 20 minut. Na upečené maso poklademe cibuli, zasypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct
Pět středních brambor nakrájíme na klínky, osolíme, posypeme tymiánem, pokapeme olejem a dáme na plech. Brambory vložíme do trouby a pečeme 15 minut při 170 °C. Poloměkké brambory potom zapečeme do křupava při 220 °C asi na 10 minut
Do tatarské omáčky přidáme dva prolisované stroužky česneku, jednu lžíci kečupu, sladkou chilli omáčku a špetku pálivé papriky. Připravíme tak ďábelskou omáčku
Farářovo tajemství s pečenými brambory a ďábelskou omáčkou naservírujeme na talíře a jako oblohu můžeme přidat nakrájené rajče, papriku nebo jinou zeleninu podle své fantazie.