Farfalle s grilovaným chřestem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
sůl
sůl
600 - 800 g farfalle
bílé víno
olivový olej
mletý pepř
muškátový oříšek
12 plátků anglická slanina
250 ml sladká smetana
120 g tvrdý sýr
12 ks zelený chřest

Postup přípravy receptu

  1. Zelený chřest oloupeme, pokud máme dřevnaté konce, odřízneme je. Chřest vaříme v osolené vodě s kostkou cukru 8 minut. Těstoviny uvaříme v osolené vodě "na skus"

  2. Smetanu přivedeme k varu, přidáme nastrouhaný sýr (minimálně 45 % tuku) a najemno utřený česnek. Na mírném ohni za stálého míchání necháme sýr spojit se smetanou, pak ochutíme muškátovým oříškem a solí, podle potřeby rozředíme vínem

  3. Uvařený okapaný chřest dáme na plochý podnos, pokapeme olejem, poprášíme solí a pepřem a několikrát obrátíme. Rozpálíme gril a dáme chřest. Grilujeme, až začne hnědnout, pak jej hned sundáme. Stejně rychle opražíme slaninu na suché pánvi

  4. Farfalle s grilovaným chřestem naaranžujeme na talíře a podáváme horké. Pro vegetariány můžeme slaninu vynechat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!