Farfalle s grilovaným chřestem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 - 2 stroužky česnek sůl sůl 600 - 800 g farfalle bílé víno olivový olej mletý pepř muškátový oříšek 12 plátků anglická slanina 250 ml sladká smetana 120 g tvrdý sýr 12 ks zelený chřest
Postup Farfalle s grilovaným chřestem
Postup přípravy receptu
-
Zelený chřest oloupeme, pokud máme dřevnaté konce, odřízneme je. Chřest vaříme v osolené vodě s kostkou cukru 8 minut. Těstoviny uvaříme v osolené vodě "na skus"
Smetanu přivedeme k varu, přidáme nastrouhaný sýr (minimálně 45 % tuku) a najemno utřený česnek. Na mírném ohni za stálého míchání necháme sýr spojit se smetanou, pak ochutíme muškátovým oříškem a solí, podle potřeby rozředíme vínem
Uvařený okapaný chřest dáme na plochý podnos, pokapeme olejem, poprášíme solí a pepřem a několikrát obrátíme. Rozpálíme gril a dáme chřest. Grilujeme, až začne hnědnout, pak jej hned sundáme. Stejně rychle opražíme slaninu na suché pánvi
Farfalle s grilovaným chřestem naaranžujeme na talíře a podáváme horké. Pro vegetariány můžeme slaninu vynechat.