Rybízová bowle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg cukr krupice
1 láhev sodovka
0.5 kg rybíz
1 l bílé víno
0.2 l cukrový sirup
3 cl třešňová pálenka

Postup přípravy receptu

  1. Dobře očištěný rybíz nejprve propícháme jehlou.

  2. Rybíz vysypeme do skleněné nádoby, posypeme cukrem, zakapeme třešňovou pálenkou, na

  3. to nalijeme 1/2 l vína a postavíme na 1 hodinu do lednice. Občas lehce zamícháme. Pak dolijeme zbylým vychlazeným vínem, podle chuti osladíme cukrovým sirupem (voda svařená s cukrem) a znovu dáme do lednice.

  4. Před podáváním přilijeme do rybízové bowle dobře chlazenou sodovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!