Rybí zelňačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
1 ks cibule
1 l voda
voda
2 lžičky rajčatový protlak
40 g hladká mouka
300 g rybí filé
250 g kysané zelí
příloha
pečivo
podle chuti
vegeta (polévkové koření)
na ozdobu
0.3 l hustá kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Rybí maso podusíme v osolené vodě.

  2. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme.

  3. Na másle osmahneme cibuli, přidáme drobně pokrájené kysané zelí, poprášíme moukou, osmahneme, zředíme vývarem z ryby, doplníme další vodou a povaříme.

  4. Ke konci přidáme rajčatový protlak, podušené rybí maso, dochutíme vegetou a krátce ještě povaříme.

  5. Hotovou rybí zelňačku dáme do talířů a navrch rozdělíme hustou kysanou smetanu.

  6. Polévku podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!