Rybí zelňačka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
sůl
50 g máslo
1 ks cibule
1 l voda
voda
2 lžičky rajčatový protlak
40 g hladká mouka
300 g rybí filé
250 g kysané zelí
příloha
pečivo
podle chuti
vegeta (polévkové koření)
na ozdobu
0.3 l hustá kysaná smetana
Postup Rybí zelňačka recept
Postup přípravy receptu
-
Rybí maso podusíme v osolené vodě.
Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme.
Na másle osmahneme cibuli, přidáme drobně pokrájené kysané zelí, poprášíme moukou, osmahneme, zředíme vývarem z ryby, doplníme další vodou a povaříme.
Ke konci přidáme rajčatový protlak, podušené rybí maso, dochutíme vegetou a krátce ještě povaříme.
Hotovou rybí zelňačku dáme do talířů a navrch rozdělíme hustou kysanou smetanu.
Polévku podáváme s pečivem.