Rybí vývar s knedlíčky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
2 ks vejce
60 g máslo
4 - 5 lžic strouhanka
1 ks cibule
1 plátek celer
1 ks mrkev
1/2 ks petržel
1 ks bobkový list
6 kuliček nové koření
zelená petrželka
mletý zázvor
15 kuliček celý černý pepř
300 g rybí maso
1 ks rybí hlava a odřezky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme rybí vývar. Rybí hlavu, odřezky a maso řádně omyjeme. Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme. Rybu a nakrájenou zeleninu (včetně cibule a česneku) vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a přidáme celé koření. Vaříme zvolna přibližně 45 minut. Hotový vývar scedíme a podle potřeby dochutíme

  2. Připravíme si rybí knedlíčky. Uvařené rybí maso jemně usekáme. Máslo utřeme do pěny a přimícháme usekané maso, vejce, petrželku, sůl a mletý zázvor. Směs zahustíme strouhanou houskou a necháme asi 20 minut odležet. Z hmoty tvoříme malé knedlíčky, které zvolna vaříme ve vroucí osolené vodě 8 - 10 minut

  3. Hotové knedlíčky vkládáme do rybího vývaru až těsně před servírováním.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!