Kapr podle Rožmberků recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

10 g sůl
80 g cibule
100 g sádlo
50 g mouka hladká
130 ml červené víno
100 g anglická slanina
drcený kmín
600 g kapr filet
50 g med nebo cukr
čerstvé bylinky - šalvěj rozmarýn
200 g chléb na topinky

Postup přípravy receptu

  1. Filety z kapra osolíme, okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Takto připravenou porci pečeme na rozpáleném sádle kůží navrch, aby se kůže nezkroutila. Po otočení kapřího masa zmírníme oheň a na pánev přidáme hrubě nakrájenou cibuli a na tenké proužky nakrájenou slaninu

  2. Následně přidáme med nebo cukr a zalijeme červeným vínem. Přidáme čerstvé bylinky a povaříme, aby omáčka zahoustla

  3. Porce filetů z kapra servirujeme na předem připravené topinky a celé přelejeme obsahem pánve, tedy včetně cibule a slaniny. Takto připravený pokrm je také možno krátce zapéct v troubě

  4. Recept je možno shlédnout na videu z webu Třeboňský kapr.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!