Tátovo hovězí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
1 lžička sůl
2 ks cibule
4 lžíce olivový olej
5 lžic červené víno
1/2 lžičky mletý pepř
6 plátků hovězí maso
5 lžic rajský protlak

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa lehce naklepeme po obou stranách. Osolíme je a opepříme. Cibuli a česnek nakrájíme najemno

  2. V kastrolu na rozpáleném oleji rychle opečeme plátky masa a vyjmeme. Na zbylém oleji orestujeme cibuli a česnek dozlatova. Přidáme protlak, červené víno a vrátíme plátky masa. Kastrol přikryjeme pokličkou a velmi zvolna dusíme. Důležité je dusit opravdu na malém plamínku a dostatečně dlouho, alespoň 2 hodiny. Podlévat by se tátovo maso správně nemělo, stačí jen občas zkontrolovat, zda se maso nebo omáčka nepřichytává ke dnu. Výsledná omáčka je krásně hustá a maso lahodně měkoučké

  3. Tátovo hovězí podáváme nejlépe s brambory, ale dobrý je i bramborový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!