Tátovo hovězí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek 1 lžička sůl 2 ks cibule 4 lžíce olivový olej 5 lžic červené víno 1/2 lžičky mletý pepř 6 plátků hovězí maso 5 lžic rajský protlak
Postup Tátovo hovězí
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa lehce naklepeme po obou stranách. Osolíme je a opepříme. Cibuli a česnek nakrájíme najemno
V kastrolu na rozpáleném oleji rychle opečeme plátky masa a vyjmeme. Na zbylém oleji orestujeme cibuli a česnek dozlatova. Přidáme protlak, červené víno a vrátíme plátky masa. Kastrol přikryjeme pokličkou a velmi zvolna dusíme. Důležité je dusit opravdu na malém plamínku a dostatečně dlouho, alespoň 2 hodiny. Podlévat by se tátovo maso správně nemělo, stačí jen občas zkontrolovat, zda se maso nebo omáčka nepřichytává ke dnu. Výsledná omáčka je krásně hustá a maso lahodně měkoučké
Tátovo hovězí podáváme nejlépe s brambory, ale dobrý je i bramborový knedlík.