Rybí sekaná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
100 g máslo
- - petrželka
1 ks žloutek
50 g mléko
2 ks cibule
100 g žampióny
100 g smetana kysaná
- - pepř mletý
100 g rohlíky
600 g filé rybí
2 ks vejce vařené
- - květ muškátový

Postup přípravy receptu

  1. Filé nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Rohlíky nakrájíme na kolečka a namočíme do mléka. Filé dvakrát umeleme a přidáme namočené vymačkané rohlíky, žloutek, polovinu smetany. Pořádně promícháme, osolíme, opepříme a dochutíme muškátem. Troubu rozehřejeme na 200st. Cibuli nakrájíme na kostičky, žampiony na plátky. Vařená vejce rozkrájíme na kostky. Na másle opečeme cibulku, přidáme houby a ochutíme. Zapékací formu vymažeme, vložíme do ní polovinu mletého masa, na něj dáme žampiony a vejce. Zakryjeme druhou půlkou masa, přimáčkneme a uhladíme povrch. Potřeme jej kysanou smetanou a pokapeme zbylým máslem. Pečeme asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!