Rybí salát ze zavináčů recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
1 dl ocet
1 ks cibule
2 dl majonéza
0.5 l voda
0.5 ks citron
2 ks mrkev
1 kelímek zakysaná smetana
0.3 ks malý celer
5 ks sterilované okurky
1 konzerva sterilovaný hrášek
3 ks zavináč
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vroucí vodu osolíme, přidáme ocet a cukr. Mrkev a celer nahrubo nastrouháme. Povaříme asi 3 minuty, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme jen spařit. Hned vše přecedíme a necháme vychladit.

  2. Do mísy na kostky nakrájíme zavináče (bez zelí), přidáme scezený hrášek, okurky nakrájené na kostičky a promícháme s majonézou a zakysanou smetanou. Zakápneme citronovou šťávou. Nakonec vmícháme vychladlou zeleninu a dobře promícháme. Rybí salát ze zavináčů necháme 2 hodiny uležet v lednici.

  3. Rybí salát ze zavináčů podáváme s pečivem. Hodí se nejen na večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!