Rybí salát ze zavináčů recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr 1 dl ocet 1 ks cibule 2 dl majonéza 0.5 l voda 0.5 ks citron 2 ks mrkev 1 kelímek zakysaná smetana 0.3 ks malý celer 5 ks sterilované okurky 1 konzerva sterilovaný hrášek 3 ks zavináč podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Rybí salát ze zavináčů recept
Postup přípravy receptu
-
Vroucí vodu osolíme, přidáme ocet a cukr. Mrkev a celer nahrubo nastrouháme. Povaříme asi 3 minuty, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme jen spařit. Hned vše přecedíme a necháme vychladit.
Do mísy na kostky nakrájíme zavináče (bez zelí), přidáme scezený hrášek, okurky nakrájené na kostičky a promícháme s majonézou a zakysanou smetanou. Zakápneme citronovou šťávou. Nakonec vmícháme vychladlou zeleninu a dobře promícháme. Rybí salát ze zavináčů necháme 2 hodiny uležet v lednici.
Rybí salát ze zavináčů podáváme s pečivem. Hodí se nejen na večeři.