Rybí rolky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce strouhanka 0 lžiček vegeta 4 ks pstruh 2 lžíce bílé víno 4 lžíce olivový olej 12 ks cherry rajčátka 2 lžíce čerstvé bylinky 2 lžíce sekané loupané mandle podle chuti sůl a pepř citronová štáva
Postup Rybí rolky recept
Postup přípravy receptu
-
Ze pstruhů si připravíme filety, pokapeme je citronem, osolíme a opepříme. Takto připravené ryby necháme chvíli uležet.
Na suché pánvi si opražíme posekané mandle, přidáme strouhanku, smícháme a odstavíme. Do vychladlé směsi přidáme pokrájené zelené bylinky (rozmarýn, saturejka, bazalka, levandule) a posypeme vegetou.
Filety zakápneme olivovým olejem, zasypeme strouhankovou směsí, filety zarolujeme, vyskládáme na vymazaný pekáček, obložíme cherry rajčátky, posypeme vegetou a ve vyhřáté troubě asi 25 minut pečeme. Během pečení zalijeme roládky i rajčátka vínem a olejem.
Rybí rolky podáváme s bramborem a obložené zeleninou podle chuti. Okurka, salát, hrášek, rajče a podobně.