Rybí rolky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce strouhanka
0 lžiček vegeta
4 ks pstruh
2 lžíce bílé víno
4 lžíce olivový olej
12 ks cherry rajčátka
2 lžíce čerstvé bylinky
2 lžíce sekané loupané mandle
podle chuti
sůl a pepř
citronová štáva

Postup přípravy receptu

  1. Ze pstruhů si připravíme filety, pokapeme je citronem, osolíme a opepříme. Takto připravené ryby necháme chvíli uležet.

  2. Na suché pánvi si opražíme posekané mandle, přidáme strouhanku, smícháme a odstavíme. Do vychladlé směsi přidáme pokrájené zelené bylinky (rozmarýn, saturejka, bazalka, levandule) a posypeme vegetou.

  3. Filety zakápneme olivovým olejem, zasypeme strouhankovou směsí, filety zarolujeme, vyskládáme na vymazaný pekáček, obložíme cherry rajčátky, posypeme vegetou a ve vyhřáté troubě asi 25 minut pečeme. Během pečení zalijeme roládky i rajčátka vínem a olejem.

  4. Rybí rolky podáváme s bramborem a obložené zeleninou podle chuti. Okurka, salát, hrášek, rajče a podobně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!