Domácí čokoládová poleva recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

20 ml rum
100 g kakao
500 ml voda
100 g cukr krupice
100 g čokoláda na vaření
1 ks vanilkový cukr
1 ks čokoládový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Do studené vody rozmícháme čokoládový pudink, kakao, cukr, vanilkový cukr a ve vhodné nádobě za stálého míchání přivedeme k varu. Pak stáhneme plamen a vaříme 3 minuty

  2. Pro zlepšení chuti můžeme hned do studené směsi nalámat čokoládu na vaření. Těsně před dovařením přidáme rum

  3. Domácí čokoládovou polevu po dovaření postavíme do dřezu se studenou vodou a mícháme do zchladnutí, až je poleva hladká a lesklá

  4. Domácí čokoládovou polevu používáme na palačinky a různé dezerty. Uchováváme ji v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!