Rybí rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 špetky sůl
1 ks cibule
2 hrnky voda
30 dkg sýr
4 lžíce polohrubá mouka
2 lžíce sójová omáčka
2 lžíce olej na smažení
1 lžička drcený kmín
1 hrnek dlouhozrnná rýže
2 špetky mletá sladká paprika
2 špetky mletý černý pepř
2 lžičky směs koření na ryby
0 balíčků mražená francouská zelenina
1 balíček filé z mořské štiky

Postup přípravy receptu

  1. Na dvou lžících oleje podusím nasekanou středně velkou cibulku. Přidám mraženou francouzskou zeleninu, kterou okořením sójovou omáčkou, trochu pepře, kmínem, drceným kmínem a solí sůl.

  2. Na pánvi osmažíme rybí filety z mořské štiky nebo i jiné mražené, které před tím obalíme ve směsi - mouka, sůl, rybí koření, sladká paprika. Po usmažení rybu vidličkou roztrháme na drobné kousky a vložíme k zelenině.

  3. Rýži vaříme klasickým způsobem, Tedy jeden hrnek rýže, dva hrnky vody, sůl, kmín a kousek pokrájené cibule. Po uvaření vše smícháme.

  4. Na talíři ozdobíme rybí rizoto strouhaným sýrem a pažitkou nebo petrželkou. Jinak si koření dává každý podle svých chutí. Rybí rizoto podáváme nejlépe teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!