Rybí rizoto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 2 špetky sůl 1 ks cibule 2 hrnky voda 30 dkg sýr 4 lžíce polohrubá mouka 2 lžíce sójová omáčka 2 lžíce olej na smažení 1 lžička drcený kmín 1 hrnek dlouhozrnná rýže 2 špetky mletá sladká paprika 2 špetky mletý černý pepř 2 lžičky směs koření na ryby 0 balíčků mražená francouská zelenina 1 balíček filé z mořské štiky
Postup Rybí rizoto recept
Postup přípravy receptu
-
Na dvou lžících oleje podusím nasekanou středně velkou cibulku. Přidám mraženou francouzskou zeleninu, kterou okořením sójovou omáčkou, trochu pepře, kmínem, drceným kmínem a solí sůl.
Na pánvi osmažíme rybí filety z mořské štiky nebo i jiné mražené, které před tím obalíme ve směsi - mouka, sůl, rybí koření, sladká paprika. Po usmažení rybu vidličkou roztrháme na drobné kousky a vložíme k zelenině.
Rýži vaříme klasickým způsobem, Tedy jeden hrnek rýže, dva hrnky vody, sůl, kmín a kousek pokrájené cibule. Po uvaření vše smícháme.
Na talíři ozdobíme rybí rizoto strouhaným sýrem a pažitkou nebo petrželkou. Jinak si koření dává každý podle svých chutí. Rybí rizoto podáváme nejlépe teplé.