Rybí ragú s rajčaty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks cibule 1 ks cuketa 6 ks rajče 4 ks rybí filé 0 plechovek černé olivy bez pecky podle potřeby olej podle chuti sůl bylinky mletý černý pepř koření na ryby na obalení mouka
Postup Rybí ragú s rajčaty recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata pokrájíme na středně velké kousky, stejně tak malou cuketu. Černé olivy pokrájíme na kolečka nebo půlky. Pokud nemáte olivy a cuketu rádi nebo po ruce, můžete je vynechat, v základním receptu nejsou. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.
Rybí filety osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka osmahneme na oleji z obou stran. Opečené ryby dáme stranou, do oleje vsypeme pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
Rajčata s cuketou a olivami přidáme k osmahnuté cibulce. Přidáme sůl, pepř a bylinky (tymián, šalvěj, případně různé směsi koření) nebo koření podle chuti. Následně přidáme stroužek prolisovaného česneku.
Ryby pokrájíme na větší kousky (malé mají tendenci se úplně rozpadat), přidáme k zelenině a necháme dusit, dokud není cuketa na skus (asi 10 minut). Mícháme opatrně a jen když je třeba, aby se ryba úplně nerozpadla.
Pokud zelenina pustí hodně šťávy, je dobré rybí ragú s rajčaty na závěr lehce zaprášit moukou a nechat minutu provařit. Před vypnutím přidáme druhý stroužek prolisovaného česneku.
Rybí ragú s rajčaty je nejlepší s rýží, ale dovedu si ho představit i s nějakou dobrou ciabattou nebo jiným pečivem.