Rybí ragú s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 ks cuketa
6 ks rajče
4 ks rybí filé
0 plechovek černé olivy bez pecky
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
bylinky
mletý černý pepř
koření na ryby
na obalení
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata pokrájíme na středně velké kousky, stejně tak malou cuketu. Černé olivy pokrájíme na kolečka nebo půlky. Pokud nemáte olivy a cuketu rádi nebo po ruce, můžete je vynechat, v základním receptu nejsou. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.

  2. Rybí filety osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka osmahneme na oleji z obou stran. Opečené ryby dáme stranou, do oleje vsypeme pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět.

  3. Rajčata s cuketou a olivami přidáme k osmahnuté cibulce. Přidáme sůl, pepř a bylinky (tymián, šalvěj, případně různé směsi koření) nebo koření podle chuti. Následně přidáme stroužek prolisovaného česneku.

  4. Ryby pokrájíme na větší kousky (malé mají tendenci se úplně rozpadat), přidáme k zelenině a necháme dusit, dokud není cuketa na skus (asi 10 minut). Mícháme opatrně a jen když je třeba, aby se ryba úplně nerozpadla.

  5. Pokud zelenina pustí hodně šťávy, je dobré rybí ragú s rajčaty na závěr lehce zaprášit moukou a nechat minutu provařit. Před vypnutím přidáme druhý stroužek prolisovaného česneku.

  6. Rybí ragú s rajčaty je nejlepší s rýží, ale dovedu si ho představit i s nějakou dobrou ciabattou nebo jiným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!