Pravý šopský salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

2 ks rajčata
1 - 2 ks cibule
1 lžíce olivový olej
1 - 2 lžičky vinný ocet
1 ks salátová okurka
150 g balkánský sýr
2 - 3 ks bílá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Na 2 porce salátu budeme potřebovat 2 středně velká rajčata, 1 salátovou okurku, 2 - 3 bílé papriky, 150 - 200 g balkánského sýru, 2 jarní cibulky (případně jednu žlutou či červenou cibuli), 1 lžíci olivového oleje, 1 - 2 lžičky vinného octa

  2. Okurku oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Papriky a rajčata omyjeme, očistíme a obojí nakrájíme na kostičky. Cibulku omyjeme a nakrájíme nadrobno

  3. Okurku, rajčata i papriky dáme do mísy, nezapomeneme na cibulku a dobře promícháme. Šopský salát rozdělíme do misek a posypeme rozdrobeným balkánským sýrem. Salát na závěr maličko zakápneme olivovým či jiným rostlinným olejem a vinným octem

  4. Připravený bulharský šopský salát ihned podáváme. Chutná jako hlavní chod i příloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!