Rybí polévka s chřestem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - sůl
- - máslo
450 g rajčata
250 ml smetana
200 g chřest
1 ks fenykl
450 g treska
- - smetana kysaná
- - pepř mletý
1 l vývar rybí
2 lžíce protlak rajčatový
900 g mořský jazyk
- - losos uzený

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpustíme máslo a na mírném ohni podusíme česnek a sekaný fenykl. Přidáme rajčata, stonky chřestu, rajský protlak a rybí vývar. Přivedeme k varu a pod pokličkou necháme vařit mírným varem asi 20 minut. Přidáme rybí plátky a na mírném ohni povaříme 5 minut. Pak polévku odstavíme a necháme trochu vychladnout. Rozdělíme ji na dva díly a rozmixujeme. Hrnec vypláchneme, vlijeme zpátky polévku a zamícháme do ní smetanu. Přidáme hlavičky chřestu a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Dochutíme solí a pepřem. Nalijeme na talíře a ozdobíme kysanou smetanou a proužky lososa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!