Palačinky se špenátovým krémem a kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
100 ml vývar
2 ks vejce
1 lžíce máslo
1/2 lžičky solamyl
500 ml mléko
1 ks cibule
300 ml smetana
400 g kuřecí prsa
200 g hladká mouka
1 lžička kypřící prášek do pečiva
mletý černý pepř
300 g čerstvý špenát

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli jemně pokrájíme a česnek nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme nahrubo. Z mléka, vajec, mouky a kypřícího prášku umícháme hladké těstíčko, ze kterého upečeme na malém množství tuku palačinky. Upečené palačinky uchováme na teple

  2. Na oleji osmažíme kuřecí nudličky dorůžova. Pak maso vyjmeme a na výpeku spolu se lžící másla necháme zesklovatět cibulku a česnek. Přidáme listy špenátu, pepř a sůl. Za stálého míchání restujeme tak dlouho, dokud šťáva nevysmahne. Změklý špenát zalijeme smetanou, přivedeme k varu a vmícháme vývar, ve kterém jsme předem rozmíchali solamyl. Omáčku krátce povaříme do zhoustnutí a podle potřeby dochutíme

  3. Palačinky potřeme špenátovým krémem, přeložíme na čtvrtiny a rozdělíme na porce. Každou porci poklademe kuřecími nudličkami a přelijeme zbývajícím špenátovým krémem. Pokrm můžeme podávat jako teplý předkrm i samostatný chod, který výborně chutná s rajčatovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!