Rybí opečenky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 ks houska
vegeta
olej na smažení
1 špetka mletý černý pepř
1 konzerva ryby ve vlastní šťávě
podle potřeby
strouhanka
hladká mouka
na ozdobu
cibule
na potření
plnotučná hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Rybí konzervy otevřeme a slijeme šťávu. Trochou vody zvlhčíme housku.

  2. V misce pak rozmačkáme rybu, přidáme navlhčenou posekanou housku, vejce, vegetu, pepř a trochu hladké mouky. Vše dobře promícháme.

  3. Ze směsi děláme placičky na prkénku posypaném strouhankou. Rybí opečenky zvolna smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji.

  4. Hotové opečenky potřeme plnotučnou nebo francouzskou hořčicí a posypeme nakrájenou cibulkou. Opečenky podáváme buď s bramborovou kaší a salátem nebo jen na plátku chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!