Rybí nákyp s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
4 ks rajčata
4 ks cibule
250 g cuketa
125 g mozzarella
400 g losos
150 g žampiony
125 ml smetana ke šlehání
125 ml rajčatová šťáva
1 lžíce worcestrová omáčka
2 lžíce anýzový likér
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
bazalka
oregano
mletý pepř
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Plátky z lososa opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a worcesterem, přidáme pepř.

  2. Cibuli nakrájíme na plátky, očištěné žampiony a cuketu také. Oloupaná rajčata také nakrájíme na plátky.

  3. Na oleji osmahneme cibuli, cuketu a žampiony, osolíme, opepříme a spolu s kousky ryby vložíme do vymaštěné zapékací misky. Rajčatovou šťávu smícháme se smetanou, anýzovým likérem a vejci, přidáme koření a nákyp touto směsí zalijeme. Povrch poklademe plátky mozzarelly.

  4. Rybí nákyp s rajčaty pečeme na 180 °C asi 40 minut. Poté jej necháme mírně vychladnout, rozporcujeme a podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!