Rybí nákyp s rajčaty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 4 ks rajčata 4 ks cibule 250 g cuketa 125 g mozzarella 400 g losos 150 g žampiony 125 ml smetana ke šlehání 125 ml rajčatová šťáva 1 lžíce worcestrová omáčka 2 lžíce anýzový likér podle potřeby olej podle chuti sůl bazalka oregano mletý pepř citronová šťáva
Postup Rybí nákyp s rajčaty recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky z lososa opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a worcesterem, přidáme pepř.
Cibuli nakrájíme na plátky, očištěné žampiony a cuketu také. Oloupaná rajčata také nakrájíme na plátky.
Na oleji osmahneme cibuli, cuketu a žampiony, osolíme, opepříme a spolu s kousky ryby vložíme do vymaštěné zapékací misky. Rajčatovou šťávu smícháme se smetanou, anýzovým likérem a vejci, přidáme koření a nákyp touto směsí zalijeme. Povrch poklademe plátky mozzarelly.
Rybí nákyp s rajčaty pečeme na 180 °C asi 40 minut. Poté jej necháme mírně vychladnout, rozporcujeme a podáváme jako hlavní chod.