Pomazánka ze smažených vajec recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

olej
sůl
6 ks vejce
paprika
1 hrst petrželka
1 ks cibule
1 ks majonéza
hořčice
rajče
okurka
1 - 2 ks zelená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a papriku nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Změklý základ zalijeme rozšlehanými osolenými vejci a smažíme, až budou vejce tuhé

  2. Směs s vejci dáme vychladit a mezitím si nasekáme nadrobno petrželku nebo pažitku. Do zchladlé směsi vmícháme majonézu a nasekanou petrželku. Dochutíme solí, mletým pepřem, případně hořčicí

  3. Pomazánku ze smažených vajec mažeme na chleba nebo veku a ozdobíme nakrájenou zeleninou například rajčaty, okurkou nebo paprikou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!