Rybí lasagne s brokolicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g brokolice
1 balíček lasagne
mletý pepř
500 g rybí filé bez kostí
podle chuti
sůl
parmazán
muškátový oříšek
citronová štáva
omáčka
30 g máslo
500 ml mléko
30 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Umyté a osušené rybí filé nakrájíme na silnější proužky. Osolíme je, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme odpočívat.

  2. Umytou brokolici provaříme ve slané vodě al dente a scedíme. Z másla, mouky a mléka si připravíme bešamel, který ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

  3. Formu nebo pekáček vymažeme máslem. Nalijeme trošku bešamelové omáčky, přikryjeme předvařenými lasagnemi. Na lasagne položíme několika růžiček brokolice, přiložíme proužky rybího filé. Vrstvy opakujeme do spotřebování surovin. Dáme omáčku, lasagne, brokolicí a rybí proužky. Poslední vrstvou jsou lasagne. Rybí lasagne s brokolicí pečeme na 180 °C asi 40 minut. Zhruba 15 minut před koncem lasagne posypeme parmazánem, nebo strouhanou mozzarellou. Necháme zapéct pěkně dozlatova. Upečené rybí lasagne s brokolicí necháme alespoň 10 minut vychladnout.

  4. Rybí lasagne s brokolicí nakrájíme na kousky a podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!