Rybí hořčičná omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2-3 lžíce máslo
2 lžíce hořčice
2 lžíce hladká mouka
2 dl smetana ke šlehání
3 dl rybí vývar
1 lžíce dijonská hořčice
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku si rozehřejeme máslo. Vsypeme mouku a za častějšího míchání ji osmažíme dorůžova. Pak ihned vlijeme vývar a stále mícháme.

  2. Základ omáčky ochutíme hořčicí a krátce povaříme, aby se rozvařily případné hrudky z jíšky. Přidáme dijonskou hořčici a podle chuti rybí omáčku okořeníme solí a pepřem. Nakonec omáčku zjemníme smetanou a už jen velmi povaříme, aby se vše spojilo a smetana prohřála. Nesmí se však připálit.

  3. Hotovou rybí hořčičnou omáčku podáváme s vařenou či pečenou rybou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!