Rybí hořčičná omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2-3 lžíce máslo 2 lžíce hořčice 2 lžíce hladká mouka 2 dl smetana ke šlehání 3 dl rybí vývar 1 lžíce dijonská hořčice mletý černý pepř
Postup Rybí hořčičná omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku si rozehřejeme máslo. Vsypeme mouku a za častějšího míchání ji osmažíme dorůžova. Pak ihned vlijeme vývar a stále mícháme.
Základ omáčky ochutíme hořčicí a krátce povaříme, aby se rozvařily případné hrudky z jíšky. Přidáme dijonskou hořčici a podle chuti rybí omáčku okořeníme solí a pepřem. Nakonec omáčku zjemníme smetanou a už jen velmi povaříme, aby se vše spojilo a smetana prohřála. Nesmí se však připálit.
Hotovou rybí hořčičnou omáčku podáváme s vařenou či pečenou rybou.