Banánovo-jablečný koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,5 hrnků cukr
5 lžic olej
4 ks vejce
6 ks jablko
3 ks banán
cukr moučka
2 hrnky hladká mouka
1,5 lžička citronová kůra
1 hrnek polohrubá mouka
citronová šťáva
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 hrnek čerstvá smetana

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si hrnek o objemu 250 ml, se kterým odměřujeme suroviny. Žlutá jablka oloupeme a bez jadřince nakrájíme na kostičky. Banán oloupeme a nakrájíme na kolečka. Nakrájené ovoce vložíme do misky a pokapeme vymačkanou šťávou z citronu

  2. Vejce vyšleháme s cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou do pěny. Při šlehání přiléváme olej a smetanu. Vyšlehané těsto promícháme s prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva

  3. Těsto uhladíme na plech s pečicí kartou a těsto přikryjeme nakrájeným ovocem. Koláč pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C

  4. Banánovo-jablečný koláč posypeme cukrem moučka a podáváme u kávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!