Rybí guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-4 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
0.3 kostky masox
2 ks středně velká cibule
1 lžíce hladká mouka
1 kg filé z mořské štiky nebo treska či jiná vykoštěná ryba
sladká nebo pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Nejlepší a nejrychlejší je, když použijemé rybí filé. Maso nakrájíme na větší kostky a osolíme. Vložíme na pánev s rozehřátým olejem a opečeme. Opatrně obracíme, aby se maso nerozpadlo. Dobře opečené kostky ryby vyjmeme a do tuku po rybě vložíme nadrobno krájenou cibuli, kterou lehce zpěníme a hned přimícháme asi lžičku pálivé papriky.

  2. Cibulku můžeme ještě zasypat moukou (můžeme použít instantní jíšku a vše bude rychlejší), s cibulí ji krátce osmažíme, podlijeme vodou a dobře povaříme. Nakonec přidáme masox a česnek utřený se solí. Do hotové omáčky vložíme prohřát opečené kousky ryby.

  3. Hotové maso můžeme podávat s toasty, rýží nebo pečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!