Česneková cizrna s bramborem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

4 - 5 stroužků česnek
3 lžíce olej
sůl
2 lžíce máslo
2 ks brambory
1 ks cibule
tymián
300 g cizrna
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu den předem namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Druhý den ji uvaříme podle návodu na obalu doměkka. Česnek a cibuli oloupeme a jemně usekáme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě

  2. V kastrolu necháme na oleji a másle zpěnit cibuli a česnek. Potom přidáme měkké brambory, které spolu s cibulí a česnekem rozšťoucháme. Nakonec vmícháme okapanou cizrnu. Pokrm podle chuti osolíme, okořeníme a krátce prohřejeme

  3. Česnekovou cizrnu s bramborem podáváme jako přílohu k opečeným uzeninám nebo pečeným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!