Rybí filety s koprovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
40 g máslo
1 lžíce solamyl
100 ml bílé víno
250 ml zakysaná smetana
250 ml zeleninový vývar
800 g rybí filé
1 hrst čerstvý kopr
podle chuti
cukr
mletý černý pepř
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rybí maso podle potřeby očistíme, osušíme a pak nasolíme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej s máslem, rybí filety na něm z obou stran zvolna opečeme a přendáme na talíř.

  2. Výpek z ryby zalijeme bílým vínem a necháme ho odpařit. Poté přilijeme vývar a krátce povaříme. Ve smetaně rozmícháme solamyl a přidáme ji do pánve. Omáčku za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Smetanovou omáčku na závěr ochutíme solí, pepřem a přidáme hrst čerstvého nasekaného kopru.

  3. Opečené rybí filety vrátíme do pánve a necháme je v omáčce prohřát.

  4. Rybí filety s koprovou omáčkou podáváme s brambory upravenými na různé způsoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!