Rybí filety s koprovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 40 g máslo 1 lžíce solamyl 100 ml bílé víno 250 ml zakysaná smetana 250 ml zeleninový vývar 800 g rybí filé 1 hrst čerstvý kopr podle chuti cukr mletý černý pepř mořská sůl
Postup Rybí filety s koprovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Rybí maso podle potřeby očistíme, osušíme a pak nasolíme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej s máslem, rybí filety na něm z obou stran zvolna opečeme a přendáme na talíř.
Výpek z ryby zalijeme bílým vínem a necháme ho odpařit. Poté přilijeme vývar a krátce povaříme. Ve smetaně rozmícháme solamyl a přidáme ji do pánve. Omáčku za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Smetanovou omáčku na závěr ochutíme solí, pepřem a přidáme hrst čerstvého nasekaného kopru.
Opečené rybí filety vrátíme do pánve a necháme je v omáčce prohřát.
Rybí filety s koprovou omáčkou podáváme s brambory upravenými na různé způsoby.