Rybí filety s bramborovou kaší recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/2 lžičky cukr olej sůl 2 lžíce máslo 125 ml mléko mletý bílý pepř 1 lžíce limetková šťáva 500 g moučné brambory 50 ml suché sherry 400 g rybí filety 3 lžíce rybí sójová omáčka 3 lžičky wasabi křen
Postup Rybí filety s bramborovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Rybí filety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Zakapeme limetkovou šťávou, sójovou omáčkou a oslazeným sherry. Necháme asi 30 minut rozležet
Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme je na menší kousky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Mléko zahřejeme a rozmícháme v něm zelený křen wasabi. Uvařené brambory slijeme a rozšťoucháme s máslem. Nakonec vlijeme teplé mléko s křenem a vyšleháme dohladka
Na oleji prudce opečeme rybí filety z obou stran dorůžova. Do výpeku vlijeme zbylou marinádu, kterou necháme přejít varem
Porce přendáme na nahřáté talíře a přelijeme povařenou šťávou. Rybí filety s bramborovou kaší podáváme s čerstvou červenou paprikou a bylinkami.