Rybí filety s bramborovou kaší recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 lžičky cukr
olej
sůl
2 lžíce máslo
125 ml mléko
mletý bílý pepř
1 lžíce limetková šťáva
500 g moučné brambory
50 ml suché sherry
400 g rybí filety
3 lžíce rybí sójová omáčka
3 lžičky wasabi křen

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Zakapeme limetkovou šťávou, sójovou omáčkou a oslazeným sherry. Necháme asi 30 minut rozležet

  2. Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme je na menší kousky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Mléko zahřejeme a rozmícháme v něm zelený křen wasabi. Uvařené brambory slijeme a rozšťoucháme s máslem. Nakonec vlijeme teplé mléko s křenem a vyšleháme dohladka

  3. Na oleji prudce opečeme rybí filety z obou stran dorůžova. Do výpeku vlijeme zbylou marinádu, kterou necháme přejít varem

  4. Porce přendáme na nahřáté talíře a přelijeme povařenou šťávou. Rybí filety s bramborovou kaší podáváme s čerstvou červenou paprikou a bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!