Rybí filé z pekáčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
10 dkg máslo
1 ks cibule
6 dkg mouka
10 dkg anglická slanina
6 dkg strouhaný sýr
0.8 kg rybí filé
0.5 l smetana na vaření
podle chuti
sůl
vegeta
kari koření
čerstvá petrželka
podle potřeby
tuk na vymazání
na ozdobu
petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček trochu vymastíme, poklademe plátky anglické slaniny a na ni

  2. poskládáme posolené plátky filé. Posypeme kari kořením a drobně posekanou zelenou petrželkou.

  3. Na másle (6 dkg) zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Poprášíme vegetou a zalijeme smetanou na vaření. Krátce povaříme. Do omáčky přidáme prolisovaný česnek a nastrouhaný sýr.

  4. Omáčkou zalijeme filé v pekáčku. Posypeme špetkou kari, dáme lupínky zbylého másla a asi 1/2 hodiny zapékáme.

  5. Hotové porce rybího filé z pekáčku ozdobíme lístky kudrnky a podáváme s bramborem. Rybí filé z pekáčku můžeme podávat třeba s kompotem nebo zeleninovým salátem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!