Rybí filé z pekáčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 10 dkg máslo 1 ks cibule 6 dkg mouka 10 dkg anglická slanina 6 dkg strouhaný sýr 0.8 kg rybí filé 0.5 l smetana na vaření podle chuti sůl vegeta kari koření čerstvá petrželka podle potřeby tuk na vymazání na ozdobu petrželka kudrnka
Postup Rybí filé z pekáčku recept
Postup přípravy receptu
-
Pekáček trochu vymastíme, poklademe plátky anglické slaniny a na ni
poskládáme posolené plátky filé. Posypeme kari kořením a drobně posekanou zelenou petrželkou.
Na másle (6 dkg) zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Poprášíme vegetou a zalijeme smetanou na vaření. Krátce povaříme. Do omáčky přidáme prolisovaný česnek a nastrouhaný sýr.
Omáčkou zalijeme filé v pekáčku. Posypeme špetkou kari, dáme lupínky zbylého másla a asi 1/2 hodiny zapékáme.
Hotové porce rybího filé z pekáčku ozdobíme lístky kudrnky a podáváme s bramborem. Rybí filé z pekáčku můžeme podávat třeba s kompotem nebo zeleninovým salátem podle chuti.