Rybí filé v pivním těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
3 lžíce solamyl
pivo
grilovací koření
5 lžic hladká mouka
citronová šťáva
2 lžíce sójová omáčka
1-2 lžíce horčice
mletý černý pepř
6 ks rybí filé (kostky)

Postup přípravy receptu

  1. Filé omyjeme, osušíme utěrkou, osolíme, posypeme grilovacím kořením a kostky zakápneme citronovou šťávou. Necháme je odležet a připravíme si těstíčko.

  2. Hladkou mouku smícháme se solí, kořením a solamylem. Přidáme hořčici a sójovou omáčku, vejce a smícháme. Nakonec přiléváme pivo. Množství by mělo být takové, aby nám vzniklo hustší těstíčko. Rozpálíme si pánev s olejem. V těstíčku pak z obou stran namáčíme kostky filet a ihned je smažíme. Smažíme je dozlatova.

  3. Filé zdobíme plátky citronu a podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!